Alice B

Det är Göteborsk popmusik som härjar på nyheterna, spotify och i mitt huvud. "jag vill bara spela musik" säger Alice B i en intervju.. jag får sånt lyckorus och känslor av nostalgi när jag lyssnar på den här låten. Hennes musik är så ärlig och det svenska språket gör det så naket. Jag skymtar en nykläckt kyckling av Håkan Hellströms ägg. En feminim och ung variant det vill säga.. Hoppas man får höra mer av henne!

Where the wild roses grow...


The plot of our life sweats in the dark like a face 
the mystery of childbirth, of childhood itself 
grave visitations 
what is it that calls to us? 
why must we pray screaming? 
why must not death be redefined? 
we shut our eyes we stretch out our arms 
and whirl on a pane of glass 
an afixiation a fix on anything the line of life the limb of a tree 
the hands of he and the promise that she is blessed among women.
Oh God... I fell you.

I'm dancing barefoot in the snow...

jag är okoncentrerad och arg. jag är orolig över att detta bara är början då jag vet att ilskan bara är en fasad som jag lagt upp där sorgen är djupt begravd... den kommer jag spy upp sen i sinom tid när jag är trött på att vara arg. sen kommer jag vara ledsen ett tag. och föralltid.
första sex från vänster är redan bortdragna och uppätna.

"orre"

Många har olika deifinitioner på vad som kan klassas som en "orre". Orre betyder egentligen enligt gammelsvenskan för "fågel" men idag har ordet en helt annan betydelse. Orre kallas de som är lösaktiga, madrasser, horor, bitches, skanks, tramps, slampor etc etc...
- asso jag har ju träffat killar och så men jag kan nog inte riktigt påstå att jag är-
- en orre?
- nä men preics! nä det kan jag nog inte riktigt påstå att jag är... för jag har respekt för mig själv.
vad är egentligen en orre? är det någon som ligger runt för att den är kåt eller den som ligger runt för att den KAN. det finns en skillnad i att handla för att tillfredsställa sina behov eller för att man har möjligtheten. för att man helt enkelt kan och tar därför tillfället i akt.
för mig är man orre om man är otrogen och handlar endast för att man KAN och inte för att man helt enkelt vill. Jag vet inte om jag kan påstå mig vara en orre. Jag tycker inte att jag är det då jag förpestar de otrogna och de statusbesatta. Förut kunde jag handla utifrån endast mina möjligheter och inte efter min vilja. Sen vaknade jag upp en dag och kollade mig själv i spegeln och tyckte inte om det jag såg. jag slutade tycka om mig själv.
det var min s.k. "break through". jag började reflektera över mina handlanden och försökte komma till underfund med varför jag handlade som jag gjorde. Jag frågade en nära vän dagen efter en lång utekväll på stan, varför hon hånglade med en kille som hon inte ens brydde sig om och hennes svar vart enkelt och omfattande: "för att jag kan".
Visst har jag möjligheten att köpa dyra kläder men varför ska jag göra det? jag kan äta en påse chips varje dag utan att bli tjock men varför ska jag äta en chipspåse varje dag? allt som man gör för att man KAN helt enkelt.
så för att komma till slutsatsen. mitt syfte med mitt inlägg. "my conclusion"... VAD FAN ÄR EN ORRE?
är det den personen som kallar en för orre? är det den otrogna? är det den som legat över ett visst antal killar? kan det vara en kille också?
vem har rätten att dra den slutasatsen då? vem har rätt att döma de som inte ens dömer sig själva? var jag religiös hade jag sagt Gud. Men tyvärr är min tro lite mer invecklad så jag måste komma fram till ett svar som är svårt att få...
Det finns inget svar. Men detta är min åsikt i alla fall: Du är en orre den dagen du känner dig som en. Dagen då du dömer dig själv.

ett stenkast från galenskap

tre rader på en och en halvtimme. det är en rad/halvtimme. hatar att det är lördag och jag har två uppgifter som ska omfatta minst fem datorskrivna sidor att skriva idag. imorn har jag andra grejer att fixa så då har jag inte tid. Min kreativitet och ambrition ligger på noll och det enda jag gör är att lyssna på musik och göra konstiga ljud ifrån mig. Mina päron måste tro att min galenskap har nått en högre nivå och jag kännner mig som den ensammaste jäveln i världen. instängd hemma som en huskatt framför min mac som aldrig tycks lämna mig (thank god). framför detta berg av studier och ovälkomna spekulationer kring framtiden. plugg, examen, körkort, lägenhet... ush. vill bara trycka på pausknappen och spola tillbaka tiden då jag var barn. Fan vad det är jobbigt att ta asnsvar och vara vuxen!
Jag tror nog att studenttiden kommer bli den värsta tiden i mitt liv. Det är bara en massa måsten och planeringar. jag kan inte vara spontan längre. Jag måste planera mitt plugg, mina måltider, sömn och fritid. fan det enda som fattas nu är att jag börjar planera toabesöken... min kalender är nedklottrad varje vecka med bara en massa jävla måsten! jag vill vara fri för guds skull!
Till er som kan vakna kl åtta varje dag och börja plugga på hög kvalite och bli klara med allting i god tid för att lyckas få hela eftermiddan fri. JAG HATAR ER.
Till er som hinner läsa ut alla böcker från pärm till pärm varje jvl vecka och vara väl förberedda inför varje jvl seminarium; JAG HATAR ER OCKSÅ.
Jag är ingen sån. Jag kan inte prestera utan tidspress. Jag funkar som bäst efter en trea jack daniels med två isbitar i, efter tolvslaget.
till er som verkar komma igång av att ge andra ångest genom att ständigt poängtera att man fick U på EN jvl tenta eller som jämt och ständigt ställer frågor som endast omfattar studier då ni inte har något annat intressant att snacka om på er lunchrast. GÅ OCH DÖ.

pussy cat


.


Ms....

I see entire generations pumping gas, waiting tables; slaves with white collars. Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don't need. We're the middle children of history. No purpose or place. No man or woman can tame me.

...

Dagen du inte längre styrs av din rädsla är dagen du på allvar föds. -Jonas Gardell

It always strikes back at you...

Om kärlek förunnas en, i vilken form den än uppträder, är det en dödssynd att avstå från den. Det är den enda verkliga döddsynden. -Jonas Gardell

RSS 2.0